Padesátiny školního stravování slavily i českobudějovické jídelny

Město České Budějovice jako zřizovatel základních škol vyhlásilo v rámci oslav 50 let školního stravování akci pro všechny jídelny základních škol, ale přidaly se i některé střední školy.

Oficiální témata pro akce:

Den pro rodiče v ŠJ, Anketa o nejoblíbenější jídlo, Dnes vaří i děti, Chuť jihu Čech a Budějovice jedí zdravě.

Paní Jana Červencová, vedoucí školní jídelny při Základní škole  Grünwaldova, připravila rovnou čtyři vlastní projekty pro různé třídy prvního i druhého stupně:

O kulinářský výrobek školní kuchyně pro žáky 2. stupně - ve spolupráci s učiteli tělocviku proběhla soutěž v hodu na koš. Body se sčítaly vždy za třídu a vítězná třída pak dostala v jídelně výbornou svačinku.

Fotbalem k mlsným jazýčkům - ve škole proběhlo mezi třídami prvního stupně školní kolo fotbalového turnaje. Paní vedoucí využila této akce a navrhla nejlepší tým odměnit výbornou svačinou.  Nemlsal, ale jen fotbalový tým, odměna byla pro celou třídu, která své hráče podporovala.

Teď už vím co a jak - den otevřených dveří pro 3. a 6. třídy, kdy se děti se souhlasem hygieny mohly podívat i do zákulisí jídelny. Viděly výdejní okénko z druhé strany a prošly si všechno, co je potřeba zařídit, než se oběd dostane k nim na talíř. Pak dostali žáci anketní lístečky, kde odpovídali, co se jim na jídelně nejvíce líbilo a samozřejmě dostali také drobné dárečky.

Kuchařem na zkoušku – děváťáci, kteří se třeba chystají na obor kuchař číšník, si mohli nanečisto vyzkoušet práci v kuchyni za dohledu profesionálních kuchařek.

A jak hodnotí projekty zpětně paní Červencová?

„Mám z toho velmi pěkný pocit, že se nám povedlo připravit akce tak, aby se nikdo nenudil a zároveň si děti něco odnesly.   Na každodenním chování strávníků je vidět změna. Podařilo se nám navázat komunikaci mezi dětmi a jídelnou. Musím tímto poděkovat vedení naší školy a všem pedagogům, kteří přizpůsobili své hodiny, aby se děti mohly akcí zúčastnit. A moje poděkování patří také  kuchařkám, které vše připravovaly nad rámec svých povinností.“  

Padesátiny školního stravování slavily i českobudějovické jídelny

Město České Budějovice jako zřizovatel základních škol vyhlásilo v rámci oslav 50 let školního stravování akci pro všechny jídelny základních škol, ale přidaly se i některé střední školy.

Oficiální témata pro akce:

Den pro rodiče v ŠJ, Anketa o nejoblíbenější jídlo, Dnes vaří i děti, Chuť jihu Čech a Budějovice jedí zdravě.

Paní Jana Červencová, vedoucí školní jídelny při Základní škole  Grünwaldova, připravila rovnou čtyři vlastní projekty pro různé třídy prvního i druhého stupně:

O kulinářský výrobek školní kuchyně pro žáky 2. stupně - ve spolupráci s učiteli tělocviku proběhla soutěž v hodu na koš. Body se sčítaly vždy za třídu a vítězná třída pak dostala v jídelně výbornou svačinku.

Fotbalem k mlsným jazýčkům - ve škole proběhlo mezi třídami prvního stupně školní kolo fotbalového turnaje. Paní vedoucí využila této akce a navrhla nejlepší tým odměnit výbornou svačinou.  Nemlsal, ale jen fotbalový tým, odměna byla pro celou třídu, která své hráče podporovala.

Teď už vím co a jak - den otevřených dveří pro 3. a 6. třídy, kdy se děti se souhlasem hygieny mohly podívat i do zákulisí jídelny. Viděly výdejní okénko z druhé strany a prošly si všechno, co je potřeba zařídit, než se oběd dostane k nim na talíř. Pak dostali žáci anketní lístečky, kde odpovídali, co se jim na jídelně nejvíce líbilo a samozřejmě dostali také drobné dárečky.

Kuchařem na zkoušku – děváťáci, kteří se třeba chystají na obor kuchař číšník, si mohli nanečisto vyzkoušet práci v kuchyni za dohledu profesionálních kuchařek.

A jak hodnotí projekty zpětně paní Červencová?

„Mám z toho velmi pěkný pocit, že se nám povedlo připravit akce tak, aby se nikdo nenudil a zároveň si děti něco odnesly.   Na každodenním chování strávníků je vidět změna. Podařilo se nám navázat komunikaci mezi dětmi a jídelnou. Musím tímto poděkovat vedení naší školy a všem pedagogům, kteří přizpůsobili své hodiny, aby se děti mohly akcí zúčastnit. A moje poděkování patří také  kuchařkám, které vše připravovaly nad rámec svých povinností.“  

Padesátiny školního stravování slavily i českobudějovické jídelny

Město České Budějovice jako zřizovatel základních škol vyhlásilo v rámci oslav 50 let školního stravování akci pro všechny jídelny základních škol, ale přidaly se i některé střední školy.

Oficiální témata pro akce:

Den pro rodiče v ŠJ, Anketa o nejoblíbenější jídlo, Dnes vaří i děti, Chuť jihu Čech a Budějovice jedí zdravě.

Paní Jana Červencová, vedoucí školní jídelny při Základní škole  Grünwaldova, připravila rovnou čtyři vlastní projekty pro různé třídy prvního i druhého stupně:

O kulinářský výrobek školní kuchyně pro žáky 2. stupně - ve spolupráci s učiteli tělocviku proběhla soutěž v hodu na koš. Body se sčítaly vždy za třídu a vítězná třída pak dostala v jídelně výbornou svačinku.

Fotbalem k mlsným jazýčkům - ve škole proběhlo mezi třídami prvního stupně školní kolo fotbalového turnaje. Paní vedoucí využila této akce a navrhla nejlepší tým odměnit výbornou svačinou.  Nemlsal, ale jen fotbalový tým, odměna byla pro celou třídu, která své hráče podporovala.

Teď už vím co a jak - den otevřených dveří pro 3. a 6. třídy, kdy se děti se souhlasem hygieny mohly podívat i do zákulisí jídelny. Viděly výdejní okénko z druhé strany a prošly si všechno, co je potřeba zařídit, než se oběd dostane k nim na talíř. Pak dostali žáci anketní lístečky, kde odpovídali, co se jim na jídelně nejvíce líbilo a samozřejmě dostali také drobné dárečky.

Kuchařem na zkoušku – děváťáci, kteří se třeba chystají na obor kuchař číšník, si mohli nanečisto vyzkoušet práci v kuchyni za dohledu profesionálních kuchařek.

A jak hodnotí projekty zpětně paní Červencová?

„Mám z toho velmi pěkný pocit, že se nám povedlo připravit akce tak, aby se nikdo nenudil a zároveň si děti něco odnesly.   Na každodenním chování strávníků je vidět změna. Podařilo se nám navázat komunikaci mezi dětmi a jídelnou. Musím tímto poděkovat vedení naší školy a všem pedagogům, kteří přizpůsobili své hodiny, aby se děti mohly akcí zúčastnit. A moje poděkování patří také  kuchařkám, které vše připravovaly nad rámec svých povinností.“  

Padesátiny školního stravování slavily i českobudějovické jídelny

Město České Budějovice jako zřizovatel základních škol vyhlásilo v rámci oslav 50 let školního stravování akci pro všechny jídelny základních škol, ale přidaly se i některé střední školy.

Oficiální témata pro akce:

Den pro rodiče v ŠJ, Anketa o nejoblíbenější jídlo, Dnes vaří i děti, Chuť jihu Čech a Budějovice jedí zdravě.

Paní Jana Červencová, vedoucí školní jídelny při Základní škole  Grünwaldova, připravila rovnou čtyři vlastní projekty pro různé třídy prvního i druhého stupně:

O kulinářský výrobek školní kuchyně pro žáky 2. stupně - ve spolupráci s učiteli tělocviku proběhla soutěž v hodu na koš. Body se sčítaly vždy za třídu a vítězná třída pak dostala v jídelně výbornou svačinku.

Fotbalem k mlsným jazýčkům - ve škole proběhlo mezi třídami prvního stupně školní kolo fotbalového turnaje. Paní vedoucí využila této akce a navrhla nejlepší tým odměnit výbornou svačinou.  Nemlsal, ale jen fotbalový tým, odměna byla pro celou třídu, která své hráče podporovala.

Teď už vím co a jak - den otevřených dveří pro 3. a 6. třídy, kdy se děti se souhlasem hygieny mohly podívat i do zákulisí jídelny. Viděly výdejní okénko z druhé strany a prošly si všechno, co je potřeba zařídit, než se oběd dostane k nim na talíř. Pak dostali žáci anketní lístečky, kde odpovídali, co se jim na jídelně nejvíce líbilo a samozřejmě dostali také drobné dárečky.

Kuchařem na zkoušku – děváťáci, kteří se třeba chystají na obor kuchař číšník, si mohli nanečisto vyzkoušet práci v kuchyni za dohledu profesionálních kuchařek.

A jak hodnotí projekty zpětně paní Červencová?

„Mám z toho velmi pěkný pocit, že se nám povedlo připravit akce tak, aby se nikdo nenudil a zároveň si děti něco odnesly.   Na každodenním chování strávníků je vidět změna. Podařilo se nám navázat komunikaci mezi dětmi a jídelnou. Musím tímto poděkovat vedení naší školy a všem pedagogům, kteří přizpůsobili své hodiny, aby se děti mohly akcí zúčastnit. A moje poděkování patří také  kuchařkám, které vše připravovaly nad rámec svých povinností.“