Jídelna je součástí školy

V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí.  Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.


Jídelní lístek

Pondělí     Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými  nudlemi
                Tyrolská játra, vařený brambor
                Ovocný mošt        

Úterý        Polévka – Zlatý demikát  
                Slovenský perkelt, tarhoňa
                Vitacit      

Středa      Eintopf            
                Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
                Ovocný čaj

Čtvrtek      Polévka  zeleninová zapražená
                Golubce na kysaném zelí, vařený brambor        
                Ananasový nápoj

Pátek       Obložený chlebíček
                Svíčková na smetaně, houskový knedlík
                Sirup s příchutí pomeranče

Jídelna je součástí školy

V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí.  Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.


Jídelní lístek

Pondělí     Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými  nudlemi
                Tyrolská játra, vařený brambor
                Ovocný mošt        

Úterý        Polévka – Zlatý demikát  
                Slovenský perkelt, tarhoňa
                Vitacit      

Středa      Eintopf            
                Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
                Ovocný čaj

Čtvrtek      Polévka  zeleninová zapražená
                Golubce na kysaném zelí, vařený brambor        
                Ananasový nápoj

Pátek       Obložený chlebíček
                Svíčková na smetaně, houskový knedlík
                Sirup s příchutí pomeranče

Jídelna je součástí školy

V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí.  Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.


Jídelní lístek

Pondělí     Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými  nudlemi
                Tyrolská játra, vařený brambor
                Ovocný mošt        

Úterý        Polévka – Zlatý demikát  
                Slovenský perkelt, tarhoňa
                Vitacit      

Středa      Eintopf            
                Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
                Ovocný čaj

Čtvrtek      Polévka  zeleninová zapražená
                Golubce na kysaném zelí, vařený brambor        
                Ananasový nápoj

Pátek       Obložený chlebíček
                Svíčková na smetaně, houskový knedlík
                Sirup s příchutí pomeranče

Jídelna je součástí školy

V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí.  Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.


Jídelní lístek

Pondělí     Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými  nudlemi
                Tyrolská játra, vařený brambor
                Ovocný mošt        

Úterý        Polévka – Zlatý demikát  
                Slovenský perkelt, tarhoňa
                Vitacit      

Středa      Eintopf            
                Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
                Ovocný čaj

Čtvrtek      Polévka  zeleninová zapražená
                Golubce na kysaném zelí, vařený brambor        
                Ananasový nápoj

Pátek       Obložený chlebíček
                Svíčková na smetaně, houskový knedlík
                Sirup s příchutí pomeranče