Jídelna je součástí školy
V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí. Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.
Jídelní lístek
Pondělí Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými nudlemi
Tyrolská játra, vařený brambor
Ovocný mošt
Úterý Polévka – Zlatý demikát
Slovenský perkelt, tarhoňa
Vitacit
Středa Eintopf
Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
Ovocný čaj
Čtvrtek Polévka zeleninová zapražená
Golubce na kysaném zelí, vařený brambor
Ananasový nápoj
Pátek Obložený chlebíček
Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Sirup s příchutí pomeranče
Jídelna je součástí školy
V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí. Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.
Jídelní lístek
Pondělí Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými nudlemi
Tyrolská játra, vařený brambor
Ovocný mošt
Úterý Polévka – Zlatý demikát
Slovenský perkelt, tarhoňa
Vitacit
Středa Eintopf
Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
Ovocný čaj
Čtvrtek Polévka zeleninová zapražená
Golubce na kysaném zelí, vařený brambor
Ananasový nápoj
Pátek Obložený chlebíček
Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Sirup s příchutí pomeranče
Jídelna je součástí školy
V Březové u Sokolova je školní jídelna opravdu součástí základní školy a jako taková se aktivně zapojuje do jejího dění. V červnu letošního roku se kolektiv školní jídelny pod vedením paní Blanky Bulkové účastnil školního projektu v rámci Evropského dne sousedů.
Během vyučování se žáci seznámili s kulturními tradicemi našich nejbližších sousedů a v jídelně jim pak nahlédli přímo do talířů. Školní jídelna byla po celý týden vyzdobena státními symboly jednotlivých států a denní menu bylo věnováno vždy jedné ze sousedních zemí. Navíc na každý den paní vedoucí připravila pro žáky krátké povídání o kulinářských zvyklostech dané země, které navazovalo na informace z výuky. Slovenskou kuchyni dokonce představil odborník, zástupce slovenské cateringové společnosti Ján Raušer.
V rámci týdne mezinárodní kuchyně tak ve školní jídelně v Březové u Sokolova mnozí poprvé ochutnali brynzovou polévku, eintopf nebo golubce.
Projekt sklidil velký úspěch a v jídelně v Březové jsou již teď rozhodnuti na něj v příštím školním roce volně navázat.
Jídelní lístek
Pondělí Polévka hovězí se zeleninou a fritátovými nudlemi
Tyrolská játra, vařený brambor
Ovocný mošt
Úterý Polévka – Zlatý demikát
Slovenský perkelt, tarhoňa
Vitacit
Středa Eintopf
Knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
Ovocný čaj
Čtvrtek Polévka zeleninová zapražená
Golubce na kysaném zelí, vařený brambor
Ananasový nápoj
Pátek Obložený chlebíček
Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Sirup s příchutí pomeranče