Top - hlava
Top - coJeuNasNoveho

Máme za sebou podivný školní rok. Opakovaně jsme zažívali začátek a konec školního roku nanečisto, což ovšem neznamená, že teď to budeme mít jednodušší 😊.

Rozhodně nás čeká zdražování, nové kalkulace a příprava na další nečekané situace, kterými v poslední době život nešetří.

Ať už se ve své jídelně rozhodnete vylepšit cokoli, jsme tu pro vás po celé léto.

A nezapomeňte také na sebe, ať už se jedná o vzdělávání nebo zaslouženou dovolenou.

Přejeme krásné a pohodové léto.

Eva Feketová a VIStým

BlockBottom445x15
arrowBlue_35x35 Víte, co (ne)dělat na konci
a začátku školního roku?

K červnu a září se váže velká řada povinností nejen pro žáky, učitele a ředitele, ale i pro vedoucí školních jídelen.

O činnostech spojených s tímto obdobím se ale šíří i celá řada fám a mýtů a ne jedna vedoucí si z konce a začátku školního roku dělá zbytečně peklo.

A co vy? Dokážete s jistotu odpovědět na následující otázky?

  • Kdy revidujeme provozní řád jídelny?
  • Kdy ideálně přeceňujeme?
  • Kdy v programu hromadně blokujeme končící strávníky?
  • Kdy rušíme a zakládáme nové strávníky?
  • Kdy nulujeme finanční bilanci?
  • Kdy kontrolujeme číselné řady v programu sklad?
  • Kdy děláme posuny kategorií a tříd?

Znali jste odpovědi na všechny otázky? A pokud ano, jste si jisti, že jste opravdu odpověděli správně? :-)

V pondělí 21.6. vysíláme servisní webinář, ve kterém uvedeme věci na pravou míru. Následně v srpnu, odvysíláme webinář zaměřený jen na činnosti spojené se začátkem školního roku.

Objednejte si přístup k webinářům a dělejte věci tak, jak se dělat mají - jednoduše a bez zbytečných zmatků.

Zvládněte vše hravě a s nadhledem - společně s námi!

Objednat webinář


delim445x26
arrow27x27 A jak budete vydávat, když ...?

Na začátku června jsme vám v živém vysílání ukázali, jak vám pomůže náhradní výdejní terminál EKO

Tento terminál je součástí preventivního balíčku, který bere v potaz všechny kritické situace v jídelně a předchází jim. Za 30 let fungování moc dobře víme, co jídelny potřebují, a právě proto tento balíček vznikl - na základě vašich i našich zkušeností, abyste se nemuseli starat o věci, o které se starat nemusíte.

EKO náhradní výdej doporučujeme všem jídelnám s výdejními terminály. Díky tomu, že běží nezávisle na sítích ve vaší škole a proto, že jsme ho schopni zprovoznit na dálku během několika minut, společnými silami dokážeme předcházet nepříjemným situacím.

Často nám voláte, že vám vyhořel server nebo nejde z nějakého důvodu síť ve škole. V tomto případě jste opět odkázáni na tužku, papír a pravdomluvnost strávníků. Opravy serverů ve školách trvají dny i týden, kdy klasické výdejní terminály bohužel fungovat nemohou. S EKO je to ale jiné, to funguje nezávisle na síti a serveru vaší školy, takže vydávat můžete v podstatě kdykoliv a kdekoliv.

Mrkněte se na naši brožurku, ve které se dozvíte vše k prevenci ve školní jídelně. Budete-li chtít k prevenci konzultaci, ozvěte se nám přes kontaktní formulář.

Jo, a objednejte si EKO - jděte na to chytře, myslete preventivně ;-)

Chci EKO



arrow27x27 Chystáte se přeceňovat?
Víme, jak to zvládnout raz-dva!

Změna cen jídel patří ke standartním činnostem každé vedoucí školní jídelny při ukončení nebo před zahájením školního roku.

Pravidelné přeceňování je pro fungování jídelny velmi důležité. Samotné kalkulace nových cen nejsou složité, přesto se jich ne jedna vedoucí bojí a raději se jim vyhýbá.

Naším cílem je Vám práci co nejvíce zjednodušovat, a proto jsme vyvinuli jednoduchý nástroj, ve kterém přeceníte v několika jednoduchých krocích. Nové ceny s ním správně sestaví opravdu každý. Stačí znát pouze vstupní hodnoty, jako jsou například mzdové a režijní náklady.

S novými cenami Vám pomůže KAČKA. K dispozici je Vám ve dvou verzích.

Ve verzi zdarma získáte prodejní ceny jídel během pár vteřin a základ a daň pro plátce DPH.

V rozšířené verzi získáte navíc výpočet celkového zisku a zisku na 1 porci, rozložení ceny mezi hlavní a doplňkovou činnost, rozpočet ročních režijních nákladů mezi jednotlivé druhy jídel a hlavně kalkulační list s podklady pro kontrolu.

Přecenit s Kačkou



arrow27x27 Léto je tady a s ním i oblíbené kurzy

Jako každý rok i letos pořádáme letní kurzy ve VISu. 

13. ročník Manažerského minima pro vedoucí ŠJ, 2. ročník Manažerského minima ro pokročilé, 10. ročník Efektivního využití programů VIS pro začátečníky i pokročilé.

Dorazte za námi do Plzně. Spojte školení s výletem do západočeské metropole a vychutnejte si zde léto plnými doušky.

Přehled letních kurzů

16.-20.8.         Manažerské minimum vedoucí ŠJ        

23.-25.8.         Manažerské minimum pro pokročilé       

16.-17.8.         Efektivní využití programů VIS - začátečníci

18.-19.8.         Efektivní využití programů VIS - pokročilí



right-title-pink
Jak se pozná
moderní jídelna?

Přece podle Strava.cz!

Ještě řešíte odhlášky a komunikaci se strávníky postaru?

Využijte letošního léta, udělejte krok kupředu a přivítejte nový školní rok s lehkostí.

Strava.cz vše zjednoduší a navíc zvýší prestiž vaší školy v očích strávníků.

Chci informace

right-title-pink
Důležitá informace
k ukončení roku

Všechny operace spojené s ukončením školního roku můžete dělat od teď až do 20. srpna.

Poslední srpnový týden máme vyhrazen pro zákazníky s terminálovými systémy a pro rozjedzdy nových systémů.

Nepodceňte tedy přípravu a nenechávejte ji na poslední chvíli.

Pokud budete potřebovat naši asistenci, na nic nečekejte a zajistěte si ji hned. Zároveň předem děkujeme za vaši trpělivost a ochotu ve špičkách akceptovat i "nestandardní" termíny.

Objednat pomoc

right-title-pink
Na Facebook VIS můžete i bez účtu

Věděli jste, že si můžete zobrazit informace na Facebooku VIS, i když nemáte tam nemáte založený účet?

Na sociálních sítích pro vás sdílíme plno novinek a nejinak tomu bude i v druhé polovině roku 2021.

Chystáme pro vás soutěže o hodnotné ceny a speciální akce na naše produkty.

Vše se dozvíte právě na našich facebookových stránkách.

Buďme v kontaktu :-)

Facebook VIS

right-title-pink
Společně vyladíme hospodaření
vaší jídelny

Už jste se setkali s našimi specialisty na ekonomiku jídelen Evou Kašparovou a Zdeňkem Králem?

Ekonomika stala jejich vášní a my jsme na ně pyšní. Jsou fakt dobří a navíc i milí, vstřícní a usměvaví.

Své znalosti i úsměv na tváři nabízejí všem, kteří potřebují s ekonomikou jakkoli pomoci.

  • Nevíte, jestli máte vše v pořádku?
  • Nerozumíte všemu dostatečně jasně?
  • Teprve poznáváte problematiku hospodaření jídelny?
  • Máte pocit, že máte někde mezeru ve vzdělání?
  • Chcete mít jistotu, že máte vše pod kontrolou?
  • Víte, že máte problémy, a nevíte, jak je řešit?

Pak stačí dát nám o sobě vědět a my vám pomůžeme.

Chci pomoci

right-title-pink
Na míru strávníkům
i školním jídelnám

Odolné, barevné, moderní a skvěle fungují. Jsou odolné vůči nárazu, mrazu a vodě a fungují díky nejmodernějším technologiím.

Ano, správně! Řeč je o čipech VIS.

POZOR NOVINKA

Nově pořídíte k čipům stylové klíčenky, se kterými strávníci čip už jen tak neztratí. Vybrat ty pravé můžete ze tří barevných kombinací.

Připravte se na nový školní rok už teď a nenechávejte objednávku čipů a klíčenek na poslední chvíli. Nyní je nejvyšší čas je svým strávníkům pořídit.

Objednat 

footer1
Nechcete-li již dostávat náš magazín, můžete se odhlásit zde