|
Máme před sebou několik perných týdnů, než ukončíme školní rok a nastanou tolik očekávané prázdniny. Pak si na chvilku vydechneme a před koncem srpna se opět všichni sejdeme, aby to všechno začalo nanovo.
Za všechny VISáky Vám přeji pohodovou dovolenou podle Vašich představ, hodně sluníčka, odpočinku i zábavy.
A pokud náhodou musíte nebo i chcete pracovat, my budeme s Vámi.
Eva Feketová
|
|
|
|
|
|
|
Kontroverzní diety ... |
|
... máme pro Vás několik řešení
Novela vyhlášky o školním stravování č. 17/2015 Sb.nám problematiku dietního stravování ve školní jídelně úplně nezjednodušila, přesto máme pro Vás řešení, jak dietní pokrmy strávníkům legálně a celkem jednoduše připravovat.
Můžeme Vám nabídnout komplexní a funkční řešení, abyste k 1.9. 2015 byli připraveni diety svým strávníkům připravovat. Navíc máme i několik dílčích nástrojů, z nichž si můžete vybírat dle situace, ve které se právě nacházíte.
|
|
|
|
|
|
|
|
Každý si něco odnese |
|
| | Manažerské minimum pro vedoucí školní jídelny už si vyzkoušela spousta z Vás.
Je jedno, jestli jste nově nastupující vedoucí, jste na pozici krátce (třeba dva roky) nebo jste ostřílený kozák anebo se na práci vedoucí teprve chystáte.
Každý účastník si z kurzu něco odnese - nové poznatky, rady, tipy, nástroje a inspiraci..
V tomto okamžiku máme ještě několik volných míst na srpnový kurz, tak si dopřejte jeden týden, ze kterého pak můžete čerpat po mnoho dalších let. | |
|
|
Jak to bude o prázdninách |
|
| |
Pro někoho jsou prázdniny dobou odpočinku a relaxace, jiní si na prázdniny plánují reorganizace, modernizace, údržby a pořádky.
Pokud se chystáte relaxovat, přejeme Vám pěkné počasí, klid a pohodu. Pokud ale patříte do té druhé skupiny, mohli byste nás přes léto potřebovat.
Můžete být v klidu, firma VIS bude fungovat stejně jako v průběhu školního roku. Úplně standardně se dovoláte na Horkou linku v pracovní dny od 7:00 do 15:30 hodin a naši technici budou běžně vyjíždět na servis přímo na vaše provozovny.
Jenom připomínám - pokud víte, že nás budete potřebovat a ještě si servis neobjednali, dlouho neváhejte, protože prázdninové termíny se rychle plní.
Budete-li na nový školní rok potřebovat identifikační karty nebo čipy, nezapomeňte do objednávky napsat termín, ve kterém týdnu budete moci zásilku převzít. Pro pohodlnou objednávku médií můžete využít webový formulář.
A aby Vám přes léto neutekly zajímavé informace, pozastavíme přes prázdniny rozesílání všech elektronických miniseriálů (odkaz). Naposledy tak maily obdržíte v posledním červnovém týdnu a plynule pak navážeme od 7. září.
Podívejte se, jestli už jste si objednali všechny seriály, které Vás zajímají a zaregistrujte si zasílání od září 2015.
| |
|
|
|
|
|
|
|
Aktuálně |
|
|
|
|
Dnes odpoledne budou V Praze zveřejněny jídelny, které se probojovaly do finále soutěže o Nejlepší školní oběd.
Finále proběhne v Praze 25. srpna a my budeme u toho.
Všem finalistům držíme palce! |
| |
| |
|
Letní soutěž |
|
|
|
|
V červnové soutěži se vrátíme do českých lesů. Ptáme se, která lesní bylina se dá bez obav použít v kuchyni?
Ceny budeme rozesílat v prvním červencovém týdnu, uvádějte proto adresy, na kterých Vás případná výhra může dostihnout. |
| |
| |
|
Gratulujeme výhercům |
|
|
|
|
Pokud se v létě chystáte na dovolenou do Turecka, určitě ochutnejte jejich baklavu. Tak zněla i správná odpověď na soutěžní otázku z minulého magazínu. Ze správných odpovědí jsme vylosovali tři výherce, kterým zasíláme letní balíčky:
Džamila Kaasová, Karlovy Vary
Možíšová Vlasta, Náchod
Jaroslava Králíčková, Hlubočky
Gratulujeme! |
| |
| |
|
Co přinese letošní podzim |
|
|
|
|
Asi nejzásadnější bude pro nás všechny schválení či neschválení elektronické evidence tržeb, na rozhodnutí si ale budeme muset s největší pravděpodobností počkat do podzimu.
Čekají nás ale také pozitivní věci - podzimní nové verze programů VIS, setkání na konferencích hromadného stravování, semináře ASPOS, tentokrát na hygienické téma, třetí ročník vánoční soutěže magazínu VIS.
V průběhu podzimu spustíme také několik nových miniseriálů, můžete se těšit na vaření bez hranic, mýty o HACCP a také nové triky k programům VIS. |
| |
| |
|
|
|