Top - hlava
Top - coJeuNasNoveho

Čas letí jako voda a duben je pryč. S mnohými z Vás jsme si  během minulého měsíce příjemně popovídali na konferencích hromadného stravování. Určitě jsme vám ale neřekli všechno, a tak věřím, že v dubnovém magazínu najdete nějaké nové a přínosné informace.

Eva Feketová

BlockBottom445x15
arrowBlue_35x35 Pestré a zdravé receptury
nejen pro mateřské školy

DSC_0135

Líbilo by se Vám mít předpřipravený pestrý a zdravý jídelníček na celý rok? Chtěli byste snadno plnit spotřební koš a přitom vařit dětem atraktivní a chutná jídla?

Již téměř půl roku připravujeme ve spolupráci s mateřskou školu v Nižboru a výživovou poradkyní MUDr. Procházkovou nové receptury pro mateřské školy, ale nejen pro ně.

V mateřské  škole v Nižboru všechno začalo s příchodem nové paní ředitelky, paní Evy Horváthové. Ta se nějakou dobu jen dívala kolem sebe, učila se a pozorovala. Mimo jiné sledovala proces přípravy jídla i reakce dětí na předkládané pokrmy. Zjistila, že v jídelně sice plní všechny normy, ale spokojená nebyla. Měla pocit, že je jídelníček zastaralý a málo nápaditý.

Podle paní ředitelky by současné školní stravování mělo být opravdu moderní. Mělo by se umět trochu poprat s českými stravovacími nešvary, kdy pro většinu lidí je bezmasé jídlo buď "smažák" nebo nějaký sladký pokrm. Kromě toho by měl školní jídelníček nejen kvůli cenám respektovat roční sezóny, být mnohem bohatší na zeleninu a mít vyšší nutriční hodnotu.


Celý článek
delim445x26
arrow27x27 Získejte přes prázdniny
inspiraci na další školní rok!

Pokud uvažujete o účasti na kurzu Manažerské minimum pro vedoucí školních jídelen, je čas přestat váhat. Přestože jsme letos vypsali dva termíny, zbývá už jen několik volných míst převážně na červencový termín.

Naberte přes prázdniny inspiraci na další školní rok!



arrow27x27 Nová a lepší Strava.cz

22. dubna jsme pro Vás spustili novou aplikaci Strava.cz. Díky ní můžete svým strávníkům nabídnou naprostý komfort při objednávání či odhlašování stravy, a to bez jakékoli Vaší práce navíc.

V nové aplikaci se mohou strávníci ke svému uživatelskému účtu přihlašovat ČÍMKOLI od chytrého mobilního telefonu přes tablet, notebook až po klasický počítač.

Chcete vědět, zda využíváte všechny možnosti, které objednávání stravy Internetem poskytuje? Pomůžeme Vám ..

 



arrow27x27 Jak řídit pracovní kolektiv
ve školní jídelně i jinde

Pokud se chcete zeptat na jakýkoliv problém z oblasti řízení a ekonomiky školní jídelny, nenechte si ujít jarní seminář Asociace společného stravování.

Stejně jako na podzim se budou i nyní v malých pracovních skupinkách probírat témata, která si sami účastníci zvolí. Účastníci si ze semináře odnesou konkrétní a praktické tipy, které mohou na své jídelně ihned vyzkoušet.

Zapište si do kalendáře:
9.6. Plzeň
10.6. Praha
11.6. Brno
12.6. Ostrava

Přihlášky přijímáme od 5.5.2014.



Děkujeme za 21 let vynikající spolupráce!
Letos odešla do důchodu paní Libuše Pechartová z Brna. Pomáhala nám testovat nové verze programů včetně účetních výkazů a napomáhala svými náměty neustále
přizpůsobovat programy měnícím se potřebám zákazníků.
Ještě jednou díky.
BlockRightBottom132x7
right-title-pink
Kdo vyhrává

Co je pro alergiky jedinou možností, jak zabránit alergické reakci?

Správná odpověď na soutěžní otázku  zní: Úplně se vyhnout alergenům, které  vyvolávají alergické reakce.

Ze správných odpovědí jsme vylosovali tři šťastné výherkyně, které se mohou těšit na knihu Základy výživy pro stravovací provozy:

Marie Tůmová, Most

Helena Pavlíková, Dubá

Šárka Kochanová, Bruntál

Gratulujeme!

 

right-title-pink
Umožněte alergikům stravování

Vaříte pro větší množství osob? Vaříte pro děti?

Pak byste měli znát základní  informace o alergiích a alergenech?

Miniseriál Vám je  bude jedenkrát týdně přinášet  zdarma přímo na Váš e-mail.

 

right-title-pink
Soutěž

základy správné výživy

Pokud  jste v minulém kole neměli štěstí a máte o knihu Základy výživy pro stravovací provozy zájem, nabízíme Vám další šanci.

RIGHT - Soutěž
right-title-pink
Střípky z jídelny

Tématické jídelníčky motivují strávníky a sbližují je s jídelnou.

Na stavební průmyslovce v Třebíči proto na oslavu 50. výročí českého školního stravování připravují na 30.dubna retro menu:

bramboračku s kroupami, na výběr je mezi rajskou omáčkou se sekanou pečení s těstovinami a sekanou pečení s bramborovu kaší.

V Dubicku zase celý tento týden vaří po čarodějnicku.

 

block-top

PS: Jste připraveni na novou legislativní povinnost? Jak budete své strávníky informovat o alergenech, které se vyskytnou ve vámi dodávaných pokrmech?

Nenechte se zaskočit a zajistěte si průběžnou aktualizaci programů již nyní.

Rádi Vám poradíme.

block-bottom
footer1
Nechcete-li již dostávat náš magazín, můžete se odhlásit zde