|
Dubnový Magazín VIS je stejně jako celé jaro ve školních jídelnách zaměřený na kontroly všeho možného, ať už se jedná o ekonomiku školní jídelny, spotřební koš či HACCP.
Přinášíme Vám informace, díky kterým si sami zkontrolujete svůj provoz, abyste mohli být v klidu.A co se týče kontrol zvenčí - pokud Vám cokoli vytýkají, zavolejte nám. Spolu najdeme řešení.
Eva Feketová a VIStým
|
|
|
|
|
|
|
Jak si stojí Vaše jídelna? |
|
Můžete se chlubit nebo máte rezervy? Jak jste na tom v porovnání s podobně velkými jídelnami? Máte správně stanovené kalkulace?
To snadno zjistíte díky ekonomickému miniauditu. Stačí jen vyplnit několik čísel do elektronického dotazníku a budete mít jasno.
|
|
|
|
|
|
|
|
Máte v pořádku systém kritických bodů? |
|
| | Víte, co se v HACCP musí a nemusí? Máte správně nastavené kritické body?
Umíte na svém provozu správně stanovit nebezpečí pro přípravu pokrmů?
Víte, jak zacházet s potenciálně nebezpečnými pokrmy a potravinami?
Od zavedení HACCP v roce 2004 se mnoho věcí změnilo. Změny souvisí s teplotními limity, s alergeny a hlavně s možností zjednodušení systému. Máme seminář pro všechny, kteří chtějí mít systém HACCP v souladu s aktuálními předpisy.
Seminář je určen pro všechny - začátečníky a pokročilé v oblasti HACCP. | |
|
|
Spotřební koš a nutriční doporučení |
|
| | Včera skončil seriál jarních Krajských konferencí hromadného stravování. Tématem byl spotřební koš a organizátoři zaznamenali největší návštěvu za posledních pět let. I u stánku VIS to často vřelo jako v úle a my jsem si odvezli mnoho podnětných námětů.
I v rámci seminářů probíhala podnětná diskuze, o její shrnutí jsme poprosili přímo lektora Ing. Pavla Ludvíka:
" Ze zkušeností vedoucích ze školních jídelen mě zaujalo, jak rozdílné mohou být názory pracovníků KHS a ČŠI na praktické uplatňování zásad nutričních doporučení. Chápu, že se mohou mírně lišit, ovšem tak rozdílné, jak uváděly vedoucí jídelen, by neměly být. Překvapilo mě také, jak rychle dokázaly některé jídelny na nové doporučení zareagovat, jak rychle dokázaly připravit změny v jídelníčcích, vymyslet nové receptury a představit změny strávníkům. Často to ovšem byly právě ty jídelny, které trendy zdravé výživy sledovaly již v minulosti".
Já jen dodám, že si nemusíte zoufat, pokud jste konferenci nestihli, protože společnost Jidelny.cz připravuje z přednášek elektronický kurz.
A my se těšíme na setkání s vámi na konferenci Školní stravování v Pardubicích. | |
|
|
|
|
|
|
|
Zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb je schválen. Ze zákona není ale zcela jasné, jak se elektronická evidence tržeb dotkne závodního stravování a doplňkové činnosti školní jídelny. ASPOS za nás vznesl dotaz na Ministerstvo financí ČR. Jakmile získáme aktuální informace, samozřejmě se o ně s vámi podělíme.
|
|
|
|
|
Kontrola skladu |
|
|
|
|
Máte v pořádku spotřební koš? Nemáte chyby na skladových kartách? Jak jste na tom s kalkulacemi?
Nečekejte, až přijde kontrola a nechte si vše, s čím si nejste jisti, zkontrolovat od našich odborníků.
Spolu odstraníme možné chyby a vy budete mít jistotu. |
| |
| |
|
Kronika VIS |
|
|
|
|
Že by Vláďa Bureš udělal někdy něco "na černo" se nám, kdo ho známe dnes, ani nechce věřit. Přesto sám přiznává, že kdysi to tak bylo.
Podívejte se, jaké byly jeho podnikatelské začátky, které ho dovedly až k VISce.
|
| |
| |
|
Vyhrajte si tablet |
|
|
|
|
Váš zájem o narozeninovou soutěž o tablet a dalších 49 cen je neuvěřitelný. Připomínám., že čím více soutěžních kol se zúčastníte, tím větší bude vaše šance ve finálním slosování.
V březnovém magazínu měla štěstí paní Libuše Müllerová z Brandýsa nad Orlicí. Té gratulujeme a zasíláme dárkový balíček. Do finále spolu s paní Libuškou postupují všichni, kdo odpověděli, že zakladatelem firmy VIS je Vladimír Bureš.
Zvyšte svoje šance na získání tabletu a pojďte s námi hrát i v dubnu. |
| |
| |
|
|
|