|
První měsíc roku 2015 máme skoro za sebou. Lednový magazín přináší krátké ohlédnutí za rokem minulým, ale hlavně se s Vámi chceme podělit o plány na rok letošní. Osobně věřím, že se nám podaří je naplnit a že my všichni společně přispějeme k dalšímu zlepšení školního stravování. Za všechny VISáky přeji úspěšný a hlavně pohodový rok 2015
Eva Feketová
|
|
|
|
|
|
|
Budeme Vám naslouchat |
|
Dáváte si novoroční předsevzetí? Naše firma ano. Naším dlouhodobým cílem je přispívat ke zlepšování situace českého školního stravování. Naplňování takového cíle je během na dlouhou trať a my se k němu přibližujeme po malých krůčcích.
Dá se říci, že již nyní umíme výborně vytvářet nástroje, které Vám pomáhají v každodenní práci. Chtěli bychom však více, a proto se v letošním roce zaměříme především na to, abychom Vám byli blíže. Abychom lépe porozuměli tomu, co Vás trápí, abychom si dokázali ještě lépe představit, co by Vám mohlo pomoci a abychom pro Vás byli partnerem, na kterého se s důvěrou obracíte.
To nemůže dokázat firma, tohle je úkol pro každého jednotlivého člověka z VISky. Když nám budete říkat, co se Vám líbí i to, co se Vám nelíbí, věřte, že se Vám se všech sil budeme snažit naslouchat.
|
|
|
|
|
|
|
|
Povedlo se ... |
|
| | V uplynulém roce jsme oslavovali 50. výročí českého školního stravování, stejně tak bychom ale rok 2014 mohli nazvat rokem alergenů.
Právě tahle legislativní změna zasáhla do práce vás všech nejvíce a my jsme rádi, že se nám podařilo včas do programů připravit podporu pro sledování alergenů. V jarní verzi programů najdete další vylepšení této podpory, takže s novými verzemi pro Vás bude sledování alergenů ještě přesnější a komfortnější.
Nezůstali jsme ale jen u alergenů. V roce 2014 jsme pro Vás ... | |
|
|
Sliby nejsou chyby |
|
| | V loňském roce se toho povedlo opravdu hodně, a to nezmiňuji takové ty drobnosti, které jsou pro nás samozřejmostí. Například dvě nové verze programů Stravné a MSklad, které každý rok vydáváme. Na tu jarní se můžete těšit již brzy a věřte, že si z novinek určitě vyberete.
Na jarních konferencích hromadného stravování bychom Vám rádi představili další terminál nové generace, tentokrát dotykový objednací terminál v novém kabátku se jménem DUO.
Připravujeme také další aktualizaci programů Majetek, Účtárna a Organizace.
Úplnou novinkou jsou ... | |
|
|
Experti na školní stravování Vám pomohou |
|
| | V průběhu roku 2014 se rozběhl projekt Asociace společného stravování, který má vytvořit odborný tým expertů na školní stravování. Experti z řad vedoucích pracovníků školních jídelen prošli náročnou přípravou a dnes se mohou pochlubit prvními výsledky. | |
|
|
|
|
|
|
|
Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala 29.12.2014 oficiální informace k evidenci alergenů v zařízeních společného stravování. V něm oproti již známým věcem uvádí, že je jídelna povinna uvádět u skupiny alergenů "Obiloviny obsahující lepek" a "Skořápkové plody" konkrétní podskupinu alergenů. Programy VIS jsou na to připraveny, kontaktujte nás, rádi Vám poradíme.
|
|
|
|
|
Náhradní plnění |
|
|
|
|
I v roce 2015 Vám můžeme pomoci splnit zákonný podíl zaměstnanců se zdravotním postižením.
Podívejte se, jak od nás můžete získat náhradní plnění a rezervujte si potřebný objem co nejdříve. |
| |
| |
|
Manažerské minimum |
|
|
|
|
Začínáte s řízením školní jídelny? Nebo naopak jste v jídelně už delší čas a potřebujete se znovu nastartovat?
Nestíháte a nosíte si práci domů? Máte v pracovním kolektivu napjaté vztahy? Vázne komunikace s nadřízenými nebo s rodiči strávníků?
Řešíte podobné problémy?
Manažerské minimum pro vedoucí a ředitele školních jídelen Vám poskytne nový pohled na věc, praktické nástroje, rady, tipy i inspiraci do další práce.
Rezervujte si místo na jednom z letních kurzů co nejdříve. |
| |
| |
|
Střípky z ekonomiky školní jídelny |
|
|
|
|
Jak správně účtovat o stravném, jak dobře zkalkulovat cenu jídla, jaké jsou náležitosti pokladního dokladu a kdy je potřeba jej vydat, jak archivovat v jídelně účetní záznamy ... To vše a ještě více najdete v novém seriálu Střípky z ekonomiky školní jídelny. Autorem je metodik pro ekonomiku školních jídelen Bc. Pavel Fencl. Miniseriál si můžete objednat samozřejmě zdarma a od 16. února obdržíte na Vámi zadanou e-mailovou adresu každý týden jeden díl. |
| |
| |
|
|
|