Top - hlava
Top - coJeuNasNoveho

Tak nám zbývá poslední týden prázdnin a pak je tu další školní rok. Většina z vás je již v plném nasazení a v kolotoči příprav. Než se vrhnete do práce, zastavte se ještě na chviličku s naším magazínem a pak se do toho zase společně pustíme.

Za všechny VISáky přeji úspěšný a pokud možno poklidný vstup do nového školního roku.

Eva Feketová

BlockBottom445x15
arrowBlue_35x35 Máme pro Vás překvapení

Podzimní krajské konference hromadného stravování začínají již za pár dnů. Určitě nemusím připomínat, že se tam potkáme. Jako vždy se na Vás bude těšit některý z techniků, který Vám v rámci konferencí poradí ZDARMA a tentokrát také náš metodik pro ekonomickou oblast Bc. Pavel Fencl.

A ještě něco - na letošní ročník pro Vás chystáme překvapení.  Tak si to nenechte ujít a hned se zaregistrujte.

Registrace


delim445x26
arrow27x27 Zajímá Vás ekonomika školní jídelny?

Pak nemůžete zmeškat dva semináře, které jsme pro Vás připravili ve spolupráci s potrálem Jídelny.cz v rámci Krajských konferencí hromadného stravování.

Ve dvou devadesátiminutových blocích Vás Pavel Fencl provede problematikou kalkulace cen jídel a DPH. Semináře jsou určené pro vedoucí a ředitele školních jídelen a ekonomy škol a jídelen.  Podívejte se na podrobnější informace a přihlaste sebe i svoji ekonomku.

Chci vědět víc

arrow27x27 Kdo letos uvaří nejlepší školní oběd?

O tom se rozhodne již 26. srpna, kdy v Brně proběhne finále letošního ročníku tradiční soutěže. Letošním tématem je „Moderně a originálně – pestrá strava pro děti ve školní jídelně“.

Deset finalistů vzešlo z korespondenčního kola, kterého se zúčastnilo 75 jídelen z celé republiky, mezi nimi i týmy ze soukromého sektoru.

O postupu do finále rozhodovala šestice nezávislých komisařů, vítěze ve finále zvolí sedmnáctičlenná porota složená z odborníků, patronů soutěže i samotných strávníků.

My budeme samozřejmě u toho a v příštím magazínu přineseme informace o průběhu soutěže i nejrůznější zajímavosti z jejího zákulisí.



arrow27x27 V září startuje nový miniseriál

Pokud se potřebujete orientovat v nezbytných hygienických požadavcích, které na jídelnu kladou nejrůznější hygienické předpisy, máme pro Vás řešení.

V novém mailovém miniseriálu Vám Ing. Lucie Janotová připomene, jak správně rozmrazovat potraviny, jak bezpečně manipulovat s vejci, na co dát pozor při tepelné úpravě, a poradí například, jak nakupovat suroviny na farmářských trzích ...

Objednejte si ZDARMA miniseriál Hygiena od A do Z a budete dostávat jeden díl týdně přímo na Váš e-mail.

Přihlásit k odběru

right-title-pink
Nenechte se zaskočit

Připravte se na 1.září a raději předem zkontrolujte, že Vám vše funguje.

Naše Horká linka je Vám samozřejmě k dispozici, ale pojďme problémům raději předcházet.

Na co dát pozor Vám za všechny techniky radí Marek Kolečkář.

RIGHT - další informace
right-title-pink
Pozvánka

Zdravé jídlo ve školách

II. mezinárodní konference proběhne pod záštitou náměstkyně primátora města Brna In. Jany Bohuňovské 17. září v Brně v budově Nové radnice. S kolegy z USA, Francie, Ukrajiny, Rakouska a Itálie můžete diskutovat o tom, jak se daří v praxi aplikovat principy správné výživy, což je nosným tématem letošního ročníku.

V rámci konference můžete zavítat i na výstavu k 50. výročí školního stravování. Jednacími jazyky budou čeština a angličtina

Máte zájem o další informace nebo se chcete rovnou přihlásit?

RIGHT - další informace
right-title-pink
Pojďte si hrát

Že na stůl nepatří konvalinka, která je prudce jedovatá, jste věděli skoro všichni. Ze správných odpovědí jsme vylosovali tři šťastné, kterým posíláme letní balíček. Gratulujeme panu Františku Stejskalovi z Lednice, paní Bohumile Novotné z Boleradic a paní Lence Jankové ze Vsetína.

A vyhrát můžete i Vy, když odpovíte správně na další soutěžní otázku.

RIGHT - Soutěž
block-top

PS: Právě skončil druhý letošní kurz Manažerského minima pro vedoucí a ředitele školních jídelen. V příštím magazínu Vám přiblížíme ohlasy účastníků.

A pozor - na krajských konferencích hromadného stravování může jeden z Vás získat účast na příštím semináři včetně ubytování úplně zdarma.

block-bottom
footer1
Nechcete-li již dostávat náš magazín, můžete se odhlásit zde