|
Tak nám zbývá poslední týden prázdnin a pak je tu další školní rok. Většina z vás je již v plném nasazení a v kolotoči příprav. Než se vrhnete do práce, zastavte se ještě na chviličku s naším magazínem a pak se do toho zase společně pustíme.
Za všechny VISáky přeji úspěšný a pokud možno poklidný vstup do nového školního roku.
Eva Feketová
|
|
 |
|
|
 |
|
Máme pro Vás překvapení |
|
Podzimní krajské konference hromadného stravování začínají již za pár dnů. Určitě nemusím připomínat, že se tam potkáme. Jako vždy se na Vás bude těšit některý z techniků, který Vám v rámci konferencí poradí ZDARMA a tentokrát také náš metodik pro ekonomickou oblast Bc. Pavel Fencl.
A ještě něco - na letošní ročník pro Vás chystáme překvapení. Tak si to nenechte ujít a hned se zaregistrujte.

|
|
|
|
|
|
 |
|
Zajímá Vás ekonomika školní jídelny? |
|
| | Pak nemůžete zmeškat dva semináře, které jsme pro Vás připravili ve spolupráci s potrálem Jídelny.cz v rámci Krajských konferencí hromadného stravování.
Ve dvou devadesátiminutových blocích Vás Pavel Fencl provede problematikou kalkulace cen jídel a DPH. Semináře jsou určené pro vedoucí a ředitele školních jídelen a ekonomy škol a jídelen. Podívejte se na podrobnější informace a přihlaste sebe i svoji ekonomku. | | 
 |
|
Kdo letos uvaří nejlepší školní oběd? |
|
| | O tom se rozhodne již 26. srpna, kdy v Brně proběhne finále letošního ročníku tradiční soutěže. Letošním tématem je „Moderně a originálně – pestrá strava pro děti ve školní jídelně“.
Deset finalistů vzešlo z korespondenčního kola, kterého se zúčastnilo 75 jídelen z celé republiky, mezi nimi i týmy ze soukromého sektoru.
O postupu do finále rozhodovala šestice nezávislých komisařů, vítěze ve finále zvolí sedmnáctičlenná porota složená z odborníků, patronů soutěže i samotných strávníků.
My budeme samozřejmě u toho a v příštím magazínu přineseme informace o průběhu soutěže i nejrůznější zajímavosti z jejího zákulisí. | |
 |
|
V září startuje nový miniseriál |
|
| | Pokud se potřebujete orientovat v nezbytných hygienických požadavcích, které na jídelnu kladou nejrůznější hygienické předpisy, máme pro Vás řešení.
V novém mailovém miniseriálu Vám Ing. Lucie Janotová připomene, jak správně rozmrazovat potraviny, jak bezpečně manipulovat s vejci, na co dát pozor při tepelné úpravě, a poradí například, jak nakupovat suroviny na farmářských trzích ...
Objednejte si ZDARMA miniseriál Hygiena od A do Z a budete dostávat jeden díl týdně přímo na Váš e-mail. | | 
|
|
|
|
|
|
 |
Nenechte se zaskočit |
|
|
|
|
Připravte se na 1.září a raději předem zkontrolujte, že Vám vše funguje.
Naše Horká linka je Vám samozřejmě k dispozici, ale pojďme problémům raději předcházet.
Na co dát pozor Vám za všechny techniky radí Marek Kolečkář. |
|  |
| |
 |
Pozvánka |
|
|
|
|
Zdravé jídlo ve školách
II. mezinárodní konference proběhne pod záštitou náměstkyně primátora města Brna In. Jany Bohuňovské 17. září v Brně v budově Nové radnice. S kolegy z USA, Francie, Ukrajiny, Rakouska a Itálie můžete diskutovat o tom, jak se daří v praxi aplikovat principy správné výživy, což je nosným tématem letošního ročníku.
V rámci konference můžete zavítat i na výstavu k 50. výročí školního stravování. Jednacími jazyky budou čeština a angličtina
Máte zájem o další informace nebo se chcete rovnou přihlásit? |
|  |
| |
 |
Pojďte si hrát |
|
|
|
|
Že na stůl nepatří konvalinka, která je prudce jedovatá, jste věděli skoro všichni. Ze správných odpovědí jsme vylosovali tři šťastné, kterým posíláme letní balíček. Gratulujeme panu Františku Stejskalovi z Lednice, paní Bohumile Novotné z Boleradic a paní Lence Jankové ze Vsetína.
A vyhrát můžete i Vy, když odpovíte správně na další soutěžní otázku. |
|  |
| |
|
|
|