Top - hlava
Top - coJeuNasNoveho

Vážená paní, vážený pane,

známe se spolu po pracovní stránce už nějakou dobu, a tak si troufám tvrdit, že naše vzájemné vztahy už nejsou jen čistě pracovní. Někteří z mých kolegů se s Vámi znají osobně a jiní si Vás pamatují minimálně podle jména, takže reagují ještě dříve, než jim na Horké lince nahlásíte své zákaznické číslo. Věřím, že i Vy si dobře pamatujete některé naše pracovníky, asi zejména techniky, kteří Vám pomáhají.
Velmi si našich dobrých vztahů vážíme a rádi bychom Vám poděkovali za to, že s námi komunikujete. Že nám říkáte, co se Vám líbí a co bychom mohli ještě vylepšit. Vaše osobní zkušenosti nám pomáhají posouvat řešení problémů, a když je pak vyřešíme, pomáhá to zase Vám.
A právě o zkušenosti nasbírané za 22 let existence naší firmy se s Vámi chceme nyní pravidelně dělit. Proč marnit čas nad otázkami, na které již  existuje odpověď?
Určitě uvítáme i Vaše náměty či zkušenosti, o které se chcete podělit. Napište nám, co Vás zajímá.
Ale abychom pořád jen nepracovali - každý měsíc se můžete těšit také na zajímavé rozhovory, ankety a soutěže o hodnotné ceny. Prozradím, že od nového školního roku až do Vánoc budeme hrát například o tablet. Pevně věřím, že se Vám náš magazín bude líbit, a přeji příjemnou zábavu.
Eva Feketová

BlockBottom445x15
arrowBlue_35x35 Mýty o školním stravování

Jídelna musí končit rok s vyrovnaným finančním limitem
Takto to opravdu často zaznívá na poradách, slýcháváme to od metodických pracovníků. Není to ale pravda. Zůstatek finančního limitu na konci roku není stanoven žádným předpisem.
Sledování finančního limitu (finanční bilance) je prostředek k tomu, aby jídelna splnila vyhlášku č. 107/2005 v tom, že strávníkům v dlouhodobém průměru poskytuje potraviny ve výši finanční normy. Z podstaty výroby jídel je zřejmé, že cena jídel nutně musí kolísat (v praxi cca mezi polovinou až dvojnásobkem finanční normy). Proto hned po prvním dnu roku (a stejně tak po posledním dnu roku) může být finanční limit přečerpán.
Na základě této úvahy doporučujeme si stanovit vnitřním předpisem vlastní toleranci pro kolísání finančního limitu cca ve výši jednoho až dvou násobků finanční normy násobeno počtem porcí. Např. jídelna s 500 strávníky by mohla mít tuto toleranci nastavenu např. na 11000 - 22000 Kč při finanční normě 22,- Kč.
Uživatelé programu MSklad firmy VIS si mohou tento vnitřní předpis vygenerovat přímo z programu - tisková sestava "Směrnice pro sledování finanční bilance".
Tento mýtus souvisí s dalším, a to že zůstatek finančního limitu se musí na konci roku vynulovat. To bude ale další téma někdy příště....

Chcete vědět, jaké další mýty se šíří o školním stravování a jaká je správná praxe? Objednejte si zdarma miniseriál Mýty o školním stravování, každý týden pak dostanete e-mailem jeden z mýtů a jeho vysvětlení podložené platnou legislativou.


Banner - mýty o školním stravování
Přihlásit k odběru
delim445x26
arrow27x27 Letní filmová soutěž
soutěž2

I když to tak dosud nevypadá, léto nakonec musí přijít. Abychom mu trochu pomohli a Vám to čekání na prázdniny zpestřili, připravili jsme pro Vás první soutěž o vysloveně letní ceny. Vyhrát můžete plážové osušky, opalovací kosmetiku nebo zajímavé čtení na léto. Stačí jen odpovědět na soutěžní otázku. Ze správných odpovědí vylosujeme pět výherců a jejich jména zveřejníme v příštím vydání magazínu.
Doplňte známou hlášku z filmu, který k českému létu již neodmyslitelně patří:

„...když vy přistavíte,

tak my to požemene vo štok,

když vy břizolit, tak my kachličky,

a když vy inženýrku, tak my   …. doplňte "

Soutěž

Již v tomto vydání:
* Soutěž o letní ceny
* Mýty ve školním stravování
* Manažerské minimum pro vedoucí stravovacích provozů
* Tipy a triky k programům VIS
BlockRightBottom132x7
right-title-pink
Anketa

Co Vás zajímá?

Chceme Vám přinášet informace, které Vás zajímají. Vy můžete rozhodovat, jestli náš magazín bude více o řízení jídleny, platné legislativě, programech pro stravovací provozy nebo spíše o Vás, Vašich zkušenostech, o názorech odborníků z oboru. V následující anketě můžete vyjádřit svá přání. A kdybyste náhodou v nabídce své téma nenašli, klidně si o ně jen tak napište.

RIGHT - Anketa
right-title-pink
Manažerské minimum

Máme poslední 3 místa v oblíbeném letním kurzu. Nenechte si ujít 5 dní plných teorie a praktických příkladů z Vašeho oboru. Do konce května se slevou 1000 korun za včasné přihlášení.

RIGHT - další informace
right-title-pink
Náš tip
2013-05-14-1047

Máte dostatek karet nebo čipů na nový školní rok? Nezapomeňte si  včas objednat identifikační média. Pro dodávky v období prázdnin uvádějte přímo do objednávky termíny v rozmezí týdne, kdy si budete moci zásilku převzít (např. od 23. do 28.7.)
P.S. U dětí v poslední době nejvíce bodují naše nové tyrkysové a růžové čipy.

RIGHT - Objednat
BlockRightBottom132x7
right-title-pink
Tipy a triky k programům VIS

Chcete z Vašich stávajících programů získat maximum výhod? Objednejte si miniseriál Tipy a triky k programům  VIS. Každý týden pak zdarma obdržíte e-mailem jeden praktický tip.

Banner Small - tipy a triky
right-title-pink
Doporučte známým

Víte o někom, koho by náš magazín mohl zajímat? Doporučte mu jej a příští vydání již obdrží na e-mail, který si zaregistruje.

Přihlásit k odběru (120x30)
block-top

Máte-li nějakou zajímavou informaci, o kterou byste se chtěli podělit, nebo je-li Vaše jídelna či jiná provozovna něčím výjimečná, neváhejte a ozvěte se nám. Budeme rádi, když se stanete spolutvůrci našeho měsíčníku. Napište nám .

block-bottom
footer1
Nechcete-li již dostávat náš magazín, můžete se odhlásit zde