Top - hlava
Top - coJeuNasNoveho

Děláme Váš svět barevnější a pomáháme zlepšovat školní stravování, vším, co děláme.

Podívejte se :-)

Z celého srdce Vám přejeme krásné Vánoce a do roku 2020 pevné zdraví a vnitřní pohodu.

Eva Feketová a VIStým

BlockBottom445x15
arrowBlue_35x35 Fakta a mýty o ukončení roku

Co s finanční bilancí? Nulovat či nenulovat?
Co s přeplatky? Vracet nebo nevracet?
Co s cenami jídel? Zdražovat nebo raději ne?

Konec kalendářního roku je pro mnoho vedoucích opravdovým strašákem. Přitom k tomu není žádný důvod, tvrdí naši technici.

Vedoucí školní jídelny nemusí na konci kalendářního roku provádět žádné mimořádné operace, stačí klasická uzávěrka jako každý jiný měsíc.

Programy Stravné a Sklad nemají žádné kvartální ani roční uzávěrky, ty se provádějí pouze v účetních programech a podkladem pro ekonomku jsou prosincové výstupy se Skladu a Stravného.

V minulosti v DOSových programech bylo potřeba provádět tzv. vyprázdnění pohybů, moderní windowsové programy ale nic takového nevyžadují.

Není potřeba vyrovnávat žádné přeplatky ani nedoplatky,  naopak je správné vše plynule převádět do dalšího období.  To samé platí i pro finanční bilanci, kterou podle obecného principu fungování finanční bilance, není třeba na konci kalendářního roku nulovat.
Vynulování finanční bilance v praxi velmi často vyžaduje ekonomka. Většinou proto, že ze své pozice dobře nezná princip finanční bilance a také proto, že nemá informaci o tom, jak o finačním normativu správně účtovat.

Na obě tyto situace máme řešení. V aplikaci Tým expertů je k dispozici odborný rozbor včetně podrobného návodu a vzoru pro zaúčtování.

Samozřejmě vždycky existuje možnost obrátit se na naši vzdálenou servisní podporu, kde Vám nebo paní ekonomce se vším pomůžeme. Potřebnou asistenci si můžete rovnou objednat, protože kdo dřív přijde, méně čeká :-).


delim445x26
arrow27x27 Naše workshopy mění teorii v praxi

Zapište si červeně do svých diářů datum 27.2.2020. ASPOS pro Vás připravil pokračování úspěšných praktických workshopů.

Vybírat můžete ze sedmi atraktivních témat. Těšte se na kuchařský workshop, ve kterém s lektory Dostalíková a Horák uvaříte nutričně vyvážený a chutný oběd z luštěnin.

Dietním stravováním v praxi Vás provede pí Slavomíra Slobodníková.

Ing. Vladimír Bureš otevře otázku řízení lidí a Ing. Pavel Fencl Vám na praktických příkladech dokáže, že kalkulace jsou hračka.

Ing. Lucie  Janotová Vás přesvědčí, že téma odpady nejsou tabu a zajistí, abyste se odpadového auditu nemuseli bát.

Sestavte si svůj den přesně tak, jak sami potřebujete. Navštivte právě ty workshopy, které Vás zajímají. Zažijte teorii na vlastní kůži a rovnou ji proměňte v praxi. Vyměňte si zkušenosti s kolegyněmi z celé republiky.

Přihlaste se už teď.

RIGHT - Registrace

arrow27x27 Zajímá Vás ekonomika školní jídelny?

Znáte a používáte správné účetní postupy ve školní jídelně? Víte, jak účtovat o nedobytných pohledávkách? Účtujete správně identifikační média?

Už nemusíte tápat. V Týmu expertů najdete deset metodik a směrnic, které Vás ekonomikou a účtováním ve školní jídelně provedou:

  • Hlavní principy účtování stravného
  • Kontrola stravného u školní jídelny neplátce DPH a specifika u plátce DPH
  • Finanční bilance - účetní převod zůstatku do dalšího období
  • Metodická směrnice evidence a zúčtování DPH v organizaci
  • Doporučený postup účtování identifikačních médií ve školní jídelně
  • ...

Každá jedna z těchto příruček je pro školní jídelnu k nezaplacení. V Týmu expertů jsou všechny pohromadě, trvale aktuální a dostupné, kdykoli potřebujete, jen za 600 korun ročně.

RIGHT - Objednat

PS: Ekonomikou to rozhodně nekončí.



right-title-pink
Jak se postavit
ke zdražování?

Je praktické zdražovat k 1. lednu. Je to nový rok a změny jsou tak trochu očekávány.

Při zdražování jednou ročně v tomto termínu máme i trochu jednodušší účetní kontroly v průběhu celého roku, protože po celý účetní rok máme jednu cenu.

Více informací o změnách cen najdete v článku Kdy, jak často a o kolik zdražovat školní obědy.

S novými kalkulacemi cen už se nemusíte trápit, pomůže Vám Kačka a s ní jsou kalkulace hračka.

right-title-pink
Konec roku

Přinášíme Vám praktické informace o tom, co musíte (anebo nemusíte) provést v programech Stravné a Sklad včetně podrobných návodů.

RIGHT - další informace

Určitě si nenechte ujít webinář o mýtech a pověrách, které se váží ke konci kalendářního roku.

Dívejte se dnes 19.12. od 11:00 online nebo pak kdykoli ze záznamu.

right-title-pink
Manažerské minimum
vedoucí školní jídelny

Jako každý rok pro Vás máme i na léto 2020 připraveny dva termíny na  oblíbený seminář s nejdelší tradicí ve VIS Manažerské minimum vedoucí ŠJ.

Podpořte svůj profesní růst a načerpejte na tomto kurzu novou inspiraci a motivaci ke své práci. 

Vyberte si svůj termín a přijeďte si užít letní Plzeň, rádi Vám budeme průvodci po celou dobu semináře.

right-title-pink
Manažerské minimum
pro pokročilé

Vyslyšeli jsme Vaše přání, a proto otevíráme kurz Manažerské minimum pro pokročilé s lektorem Ing. Vladimírem Burešem.

Kurz je určen pro všechny, kteří se v minulých letech zúčastnili týdenního manažerského minima a chtějí své znalosti oprášit, prohloubit, upevnit a vyzkoušet v praxi.

Ústředním tématem bude komunikace a řízení lidí.

Přijeďte si do Plzně užít 3 dny protkané praktickými příklady z oblasti managementu. Využijte jedinečného setkání a výměny praktických zkušeností s Vašemi kolegyněmi z oboru.

V kurzu je pouze 15 míst, proto ani trochu neotálejte s přihlášením.

RIGHT - Objednat
footer1
Nechcete-li již dostávat náš magazín, můžete se odhlásit zde