|
Náš zářijový magazín je plný pozvánek na zajímavé akce, informací a tipů pro hromadné stravování.
Těšíme se na setkání s Vámi buď osobně na některé z akcí nebo třeba v průběhu školního roku při preventivní návštěvě přímo u vás na provozovně.
Eva Feketová a VIStým
|
|
|
|
|
|
|
Nevystavujte se riziku! |
|
Ať jste na jídelně teprve 14 dní nebo třeba 14 let, číhají na Vás rizika. Je jedno, zda jste převzali stravovací systém po své předchůdkyni nebo si v něm spokojeně pracujete řadu let.
Neznalost nastavení systému nebo provozní slepota mohou způsobit stejné komplikace. A ne bezvýznamné!
Nevystavujte se dobrovolně zbytečnému riziku a nechte si svůj systém minimálně jednou ročně zkontrolovat nezávislým okem.
A pokud si prevenci zakotvíte do servisně-licenční smlouvy, nastavíte si rozsah služeb přímo na míru a navíc získáte ty nejvýhodnější servisní sazby (oproti základní sazbě můžete ušetřit až 500 korun za hodinu servisu).
|
|
|
|
|
|
|
|
Posuny příště zvládnete sami |
|
| | Jak jste si letos poradili s posuny kategorií a tříd? Chcete to příště zvládnout rychleji a sami?
Máme pro Vás nejnovější program Stravné, který Vás bezpečně povede nejen při posunech .... hračkou bude i přecenění a další operace.
Řekněte si o skvělého pomocníka - Stravné 5! | |
|
|
Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel |
|
| | Víte, co všechno patří do kalkulace cen jídel? Proč je důležité, aby byla správně spočítána? Jak správně určit věcnou a mzdovou režii? Umíte spočítat režijní i mzdové náklady při přípravě více chodů (snídaně, svačina, oběd..) ?
Tyto a další otázky zodpovíme a naučíme vás správně přistupovat ke kalkulaci cen jídel i ve složitějších případech z praxe. | |
|
|
Jak ušetřit práci účetní a zlepšit kontrolu hospodaření jídelny |
|
| | Nezmeškejte seminář určený účetním a ekonomům škol, případně pracovníkům, kteří kontrolují chod školní jídelny.
Na semináři se dozvíte:
- jak dokonale ohlídat hospodaření školní jídelny s potravinami a stravným
- jak k tomu s výhodou využít oddělený účet pro výběr stravného
- jak lépe zorganizovat dělbu práce mezi účetní a vedoucí školní jídelny
- proč změny udělat s výhodou právě nyní ve vazbě na rušení sporožirových účtů ČS
Navíc získáte odpovědi na vaše otázky z oblasti účtování a kontroly školní jídelny (např. jak hospodařit s kartami a čipy, jak pracovat s nevyrovnanou finanční bilancí na konci roku, atd.) | |
|
|
|
|
|
|
|
Na vše máme lék |
|
|
|
|
Zastavte se na Krajských konferencích hromadného stravování u stánku VIS.
Máme recept na všechny Vaše starosti.S námi budete chodit do práce s úsměvem.
Nevěříte? Vyzkoušejte si nás.
Těšíme se na osobní setkání s Vámi
VIStým
Pozor - na konference se musíte zaregistrovat předem
|
| |
| |
|
Nepodceňte říjnové výkazy |
|
|
|
|
Víte, že říjnové výkazy vytisknete pohodlně z programu Stravné?
Na nastavení programu je už za pět minut dvanáct. Podívejte se, co je potřeba v programu Stravné nastavit a jak
nebo si objednejte pomoc technika |
| |
| |
|
Konec sběrných účtů se blíží |
|
|
|
|
Sběrné účty ČS budou ke 31.12. nenávratně zrušeny.
Pokud jste si ještě nevybrali náhradní řešení, máte nejvyšší čas!
|
| |
| |
|
Jak na GDPR ve škole a v jídelně |
|
|
|
|
Už máte jasno v tom, co se musí a co se nesmí? Jak ovlivní nařízení GDPR přihlášky ke stravování nebo přidělování hesel na Strava.cz?
Vyřešili jste si GDPR již před prázdninami nebo jste to riskli a vyčkáváte?
Naši GDPR experti pro Vás mají fundované odpovědi na jakýkoli dotaz kolem GDPR a také jednoduché a levné řešení pro zavedení souladu s platným nařízením.
Všechna potřebná opatření jsme samozřejmě promítli do letošní verze programu Stravné. Pokud ji ještě nemáte, zmodernizujte svůj program co nejdříve.
|
| |
| |
|
|
|