Bezpečnost potravin – správná praxe ve stravovacích provozech
Nenechte si ujít zajímavou podzimní akci, kterou pro vás připravila Asociace společného stravování ve spolupráci s firmou VIS Plzeň. V listopadu proběhne již pátý z řady úspěšných seminářů Řízení školní jídelny, tentokrát na téma "Bezpečnost potravin – správná praxe ve stravovacích provozech"
Na semináři se dozvíte:
- na co si dát pozor při vlastní přípravě pokrmů (používané pomůcky, výrobní postupy apod.)
- zda máte potřebné zdroje informací pro sledování alergenů (značení balených surovin od dodavatelů, podklady k nebaleným surovinám)
- jak správně informovat o alergenech a na co si dát pozor (dochucovací prostředky, dokupované pečivo apod.)
- co je to falšování a jak se ho můžete dopustit (i nevědomě)
- jaká jsou možná preventivní opatření, aby nedocházelo ke kontaminaci pokrmů alergeny
- jak správně uvádět názvy pokrmů a které dovětky (např. čerstvé, domácí) je možné použít, abyste neúmyslně neuváděli strávníky v omyl
Pokud Vás tato témata zajímají anebo se chcete zeptat na jakýkoliv problém z oblasti hygieny ve školní jídelně, navštivte seminář ASPOS. V úvodu projdeme formou diskuse hlavní problémy všech účastníků a pak přidáme připravená témata.
Seminářem Vás provede lektorka Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Volná místa ubývají, proto neváhejte a přihlaste se co nejdříve.Chci se přihlásit