Jak zajistit kvalitní a ekonomicky průzračné školní stravování

Stále častěji se na nás obrací ředitelé škol, zástupci měst a obcí či krajů s žádostí o radu, jak zlepšit stav školních jídelen. Jejich motivace je jasná. Říkají: "Chceme zachovat vlastní školní stravování. Chceme mít jistotu, že vaříme správně a kvalitně. Chceme o tom taky správně účtovat".

My máme řešení. Postupem času jsme připravili celý komplex nástrojů, díky kterým je možné zmapovat současný stav stravování po stránce kvality i po stránce ekonomické.

Tato první část (analýza situace) bývá většinou nejnáročnější. Je potřeba získat potřebná data, která často nejsou jednoduše k dispozici. Když už data získáme a zpracujeme, přichází často rozčarování z výsledků. Ale to rozčarování není na místě - je prvním krokem na cestě ke zlepšení. Je potřeba  výstupy zkoumat, diskutovat o nich a snažit se je dobře pochopit. Až poté je možno hledat optimální řešení, které je vždy přizpůsobeno konkrétní situaci v jídelně, obci, kraji ...

Důležité je, že řešení vždy existuje, a hlavně, že není jednorázové a krátkodobé. Výsledkem bývá nové nastavení systému. Vzniknou nové procesy a postupy, které do budoucna poskytují přehled a jistotu v klíčových oblastech fungování školní jídelny.

Pokud potřebujete pomoci s kteroukoli oblastí školního stravování, zeptejte se nás. Rádi pomůžeme.