Pestře, zdravě a chutně

... jde to i s omezeným rozpočtem.

Na konci srpna se v pražské Makroakademii konal již 8. ročník soutěže O nejlepší školní oběd, tentokrát na téma Zdraví na talíři aneb jídlo, které chutná. Toto téma pojali zástupci zúčastněných jídelen po svém, někteří se nebáli inovací, někteří zase obměnili recepty našich babiček moderními potravinami. Všichni dokázali, že i s omezeným rozpočtem může být pokrm pestrý, zdravý, nutričně vyvážený a pro děti chuťově atraktivní. Špičkový food-styling byl už jen pomyslnou třešinkou na dortu.

Tradiční tvář soutěže, herečka Markéta Hrubešová, kvitovala kuchařské týmy slovy: "Přebíráte vlastně roli toho, co mají dělat rodiče - učit děti jíst hrách, čočku, ... dokázat, aby se i na luštěniny těšily."

Na závěr pár motivačních slov pana Zdeňka Hladíka, ředitele soutěže:

„Přeji všem vedoucím školních jídelen, aby svou práci dělali s láskou, měli štěstí na ředitele nebo ředitelku, aby s nimi dýchali stejně a měli štěstí na nadšené kuchařky. Pokud toto trio pojede jedním směrem, pak vedoucí dokáže zázraky. Když seženete peníze na neustálé studium a motivaci kuchařů a kuchařek, máte vyhráno. Vzkaz je tedy jasný: souhra a vzdělávání, to je cesta úspěchu.“