Základy účetnictví a kontrola školní jídelny
a
Správná kalkulace cen ve školní jídelně
Odevzdáváte každý měsíc uzávěrku školní jídelny a nacházíte v ní rozpory?
Nemůžete najít společnou řeč s ekonomkou?
Našli jste někdy chybu ve skladu či stravném po několika měsících a nevěděli, jak to napravit?
Potřebujete mít jistotu, že máte správně stanovené ceny v doplňkové činnosti?
Na všechny tyto otázky dostanete odpovědi (a ještě mnohem více) na dvoudenním semináři v Pardubicích zaměřeném na oblast ekonomiky a kalkulaci cen určeném pro vedoucí školních jídelen.
Na praktických příkladech z prostředí školní jídelny se dozvíte:
- základní pojmy a principy podvojného účetnictví
- jak správně chápat požadavky ekonomky
- jak snáze řešit rozpory zjištěné při kontrole uzávěrky
- jak se ve školní jídelně neustále mění ekonomické hodnoty a jak na sebe navazují
- co je pro řádnou kontrolu uzávěrky důležité a na čem naopak vůbec nezáleží
- jak správně stanovit mzdové i režijní náklady na 1 porci i v případech, kdy jídelna vytváří více obtížně porovnatelných produktů (obědy různých velikostí, svačiny, provoz bufetu, výroba polotovarů, atd.)
Pokud Vás tato témata opakovaně pálí, tento seminář je určený právě Vám - 10. a 11.10. 2018 v Pardubicích.