Poradna

Dobrý den!

Vítejte v poradně VIS.

 

Hledáte-li návody, rady a tipy, jak pracovat s programy VIS, jste zde správně.
Tyto návody pro Vás máme i ve formě videí zde.

Potřebujete-li poradit s běžným provozem školní jídelny, odpovědi naleznete v naší Encyklopedii školního stravování.

Praktické informace, rady a tipy ke všem oblastem školního stravování najdete ve Zpravodaji VIS.

 

NÁVODY VE FORMĚ VIDEÍ

Aplikace VIS a GDPR

 

Dálková správa - návod na spuštění

Dálková správa - návod na instalaci a spuštění

Postupy v programech VIS

Matrika - nejen pro mateřské školy

Stravné 5 - změna ceny čipů

Stravné 5 - ukončení kalendářního roku, číslování dokladů

Stravné 5 - konec roku, vrácení přeplatků

Stravné 5 - odeslání chybové hlášky

Stravné 5 - odeslání zálohy dat do VIS

Stravné 5 - Říjnové výkazy

Stravné 5 - sdělení zákazníkům na Strava.cz

Stravné 4 - změna ceny čipů

Stravné 4 - vytvoření a odeslání kopie a zálohy do VIS

Stravné 4 - zablokování a odhlášení stravy na období

Stravné 4 - odeslání chybové hlášky

Stravné 4 - sdělení zákazníkům na Strava.cz

25.9. mimořádné ředitelské volno - zavřeno, nevaří se (Stravné 5)

25.9. mimořádné ředitelské volno - vaří se pro konkrétní třídy (Stravné 5)

25.9. mimořádné ředitelské volno - nevaří se pro vybrané kategorie (Stravné 5)

25.9. mimořádně ředitelské volno (Stravné 4)

Stravné 4 - Jak vygenerovat uživatelské jméno a heslo pro uživatele Strava.cz

Posuny tříd a kategorií v programu Stravné 4

Navýšení licence Stravné a Strava.cz

Zboží na skladě s krátkou trvanlivostí

Přecenění DPH k 1. 5. 2020

Přecenění v programu Stravné 4

Přecenění v programu Stravné 5

Přecenění v programu Sklad

Příprava na říjnové výkazy

Říjnové výkazy

Tisk potvrzení o úhradě školného

Ukončení kalendářního roku v programech Stravné a MSklad

Změna času v terminálech pro Otvírač a Vrátnici

Uvádění množství pokrmu

Nastavení data pro ukončení objednávání na dny po svátku S4

Nastavení data pro ukončení objednávání na dny po svátku S5

Vrácení přeplatků na konci školního roku

 

Alergeny

Alergeny z pohledu strávníka

Přehled alergenů

Tisk štítků pro zboží doplňkového sortimentu

 

Ekonomická témata

Kalkulace - stanovení cen v době covidu

Školní jídelny a 3. a 4. vlna EET v květnu 2020

Metodika DPH účinná od 1.5.2020

Účtování dotačních programů na obědy pro děti ve ŠJ

Odchylky ze zaokrouhlení

Doporučený postup účtování identifikačních médií ve školní jídelně

Metodická směrnice pro evidenci a zúčtování stravného a vnitřní kontrolní systém v účetních výstupech

Metodická směrnice evidence a zúčtování DPH v organizaci

Správná kalkulace cen jídel v zařízeních školního stravování

Slevy při nákupu surovin

Účtování nedobytných pohledávek

Jak správně převést zůstatek finanční bilance do dalšího roku včetně řádného zaúčtování?

EET ve školním stravování

Kontrolní hlášení – postup instalace a nastavení v programu Účtárna

Kontrolní hlášení DPH

Kontrola spolehlivosti a bankovního účtu plátce DPH

Hranice zůstatkové ceny v Majetku 2.06

Režim přenesené daňové povinnosti v programu Účtárna 2.07

Vyhláška č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků

Český účetní standard 708

 

GDPR

GDPR- Přihláška ke stravování ve školní jídelny a souhlasy se zpracováním osobních údajů

GDPR - Jak se rozhodovat, zda osobní údaj spadá pod ochranu GDPR

GDPR - Změna práce s heslem pro objednávání přes internet v souvislosti s nařízením GDPR

 

Technické informace

Jak na instalaci nové verze Dálkové správy

Jak ochránit data v programech VIS

Jak ochránit data v programu Stravné 5

Registrace programů VIS

Použití karty ISIC ve stravovacích, docházkových a přístupových systémech VIS

Terminál EKO - péče o baterii