Poradna
Dobrý den!
Vítejte v poradně VIS.
Hledáte-li návody, rady a tipy, jak pracovat s programy VIS, jste zde správně.
Tyto návody pro Vás máme i ve formě videí zde.
Potřebujete-li poradit s běžným provozem školní jídelny, odpovědi naleznete v naší Encyklopedii školního stravování.
Praktické informace, rady a tipy ke všem oblastem školního stravování najdete ve Zpravodaji VIS.
Dálková správa - návod na spuštění
Dálková správa - návod na instalaci a spuštění
Postupy v programech VIS
Matrika - nejen pro mateřské školy
Stravné 5 - ukončení kalendářního roku, číslování dokladů
Stravné 5 - konec roku, vrácení přeplatků
Stravné 5 - odeslání chybové hlášky
Stravné 5 - odeslání zálohy dat do VIS
Stravné 5 - sdělení zákazníkům na Strava.cz
Stravné 4 - vytvoření a odeslání kopie a zálohy do VIS
Stravné 4 - zablokování a odhlášení stravy na období
Stravné 4 - odeslání chybové hlášky
Stravné 4 - sdělení zákazníkům na Strava.cz
25.9. mimořádné ředitelské volno - zavřeno, nevaří se (Stravné 5)
25.9. mimořádné ředitelské volno - vaří se pro konkrétní třídy (Stravné 5)
25.9. mimořádné ředitelské volno - nevaří se pro vybrané kategorie (Stravné 5)
25.9. mimořádně ředitelské volno (Stravné 4)
Stravné 4 - Jak vygenerovat uživatelské jméno a heslo pro uživatele Strava.cz
Posuny tříd a kategorií v programu Stravné 4
Navýšení licence Stravné a Strava.cz
Zboží na skladě s krátkou trvanlivostí
Přecenění v programu Stravné 4
Přecenění v programu Stravné 5
Tisk potvrzení o úhradě školného
Ukončení kalendářního roku v programech Stravné a MSklad
Změna času v terminálech pro Otvírač a Vrátnici
Nastavení data pro ukončení objednávání na dny po svátku S4
Nastavení data pro ukončení objednávání na dny po svátku S5
Vrácení přeplatků na konci školního roku
Alergeny
Tisk štítků pro zboží doplňkového sortimentu
Ekonomická témata
Kalkulace - stanovení cen v době covidu
Školní jídelny a 3. a 4. vlna EET v květnu 2020
Metodika DPH účinná od 1.5.2020
Účtování dotačních programů na obědy pro děti ve ŠJ
Doporučený postup účtování identifikačních médií ve školní jídelně
Metodická směrnice evidence a zúčtování DPH v organizaci
Správná kalkulace cen jídel v zařízeních školního stravování
Účtování nedobytných pohledávek
Jak správně převést zůstatek finanční bilance do dalšího roku včetně řádného zaúčtování?
Kontrolní hlášení – postup instalace a nastavení v programu Účtárna
Kontrola spolehlivosti a bankovního účtu plátce DPH
Hranice zůstatkové ceny v Majetku 2.06
Režim přenesené daňové povinnosti v programu Účtárna 2.07
Vyhláška č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků
GDPR
GDPR- Přihláška ke stravování ve školní jídelny a souhlasy se zpracováním osobních údajů
GDPR - Jak se rozhodovat, zda osobní údaj spadá pod ochranu GDPR
GDPR - Změna práce s heslem pro objednávání přes internet v souvislosti s nařízením GDPR
Technické informace
Jak na instalaci nové verze Dálkové správy
Jak ochránit data v programech VIS
Jak ochránit data v programu Stravné 5
Použití karty ISIC ve stravovacích, docházkových a přístupových systémech VIS